عوامل آلرژیک سبب ایجاد التهاب شدید و قرمزی چشمها میشود. متخصصان، یکی از علتهای شیوع این پدیده را گرده افشانی گیاهان می دانند و معتقدند گردهها با وزش باد در هوا پراکنده و هنگام تنفس جذب بدن میشوند.
به گفته چشم پزشکان با نفوذ این گردهها به دستگاه بینایی، چشم ها واکنش نشان میدهند، قرمز میشوند و معمولاً فرد را با خارش، اشکریزش و احساس وجود جسم خارجی مواجه می کنند که برای عدهای تحمل این شرایط بسیار سخت و آزار دهنده است.
متاسفانه برخی افراد به اشتباه در این وضعیت چشم های خود را مالش می دهند، غافل از اینکه مالیدن مداوم چشم به خصوص در مورد افرادی که به آلرژی فصلی شدید مبتلا هستند، میتواند سبب بروز قوز قرنیه شود و در موارد حاد، زخمهای سطحی چشم یا زخم پلک ایجاد کند.
جالب است بدانید در شرایط آلرژیک، سیستم اشکی نیز عملکرد مناسبی ندارد، در نتیجه افراد مبتلا معمولاً از خشکی شدید چشم رنج می برند. چشم پزشکان توصیه می کنند برای پیشگیری از این مشکل افراد مبتلا به آلرژی فصلی تا حد امکان از قطرههای اشک مصنوعی ترجیحاً از نوع یکبار مصرف و فاقد مواد نگهدارنده استفاده کنند.
فراموش نکنیم شستوشوی چشمها، پلکها و مژهها با شامپوی بچه مفید است و تاثیر عوامل آلرژیزا بر روی دستگاه بینایی را کاهش میدهد. البته راهکارهای دیگری هم وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
-
به اخبار و گزارش های هواشناسی توجه کنید؛ تا حد امکان در ساعات وزش باد از منزل یا محل کار خود خارج نشوید و درها و پنجره ها را به طور کامل ببندید.
-
افراد مبتلا به آلرژی های فصلی اغلب در ساعات گردهافشانی گیاهان با حملات شدید آلرژیک مواجه می شوند. پس بهتر است تا حد امکان در ساعات ابتدای روز در فضاهای باز به ویژه پارک های شهری تردد نکنید.
-
اگر برایتان مقدور است از عینک های محافظ استفاده کنید. این عینک ها به طور کامل چشم ها را پوشانده و مانع نفوذ غبار و گرده گیاهان می شود.
-
استفاده از دستگاه های تصفیه هوا با فیلتراسیون مناسب به شرط عدم ارتباط با هوای آزاد مفید است.
-
شست و شوی مستمر چشم ها، پلک ها و مژه ها با آب سرد سبب کاهش علایم آلرژی فصلی می شود.